Felicitaties – Bart

Christiaan,

Of Kiwaus, Bolsnor, Maatjo, Kiko, Bolle, Skiwaus, Dikke Dikke Dikke Vetkees, Amigo etc. Van harte gefeliciteerd met je 40ste verjaardag ouwe reus!

 

Onze vriendschap begon ongeveer 19 jaar geleden. Ik vertelde jou dat ik bij Van Leeuwen ging werken in huize Cabri… Ik dacht: “Fantastisch samenwerken met Kiwaus!” Jij was minder enthousiast vertelde je mij later nadat de fundering voor onze vriendschap voor het leven was gelegd.  De periode die we als collega’s samen hebben doorgebracht was een super tijd. Dollen in de zaak met de klanten en als het werk klaar was gingen we gewoon verder. Jij wilde altijd na werk effe buiten zitten omdat je de hele dag al binnen had gezeten. Meestal in gezelschap van een koude Freddie in een bruin flesje en een peukie. Het weekend stond namelijk voor de deur, iets waar je nog steeds naartoe leeft. Niet om uit te rusten, maar om lekker actief erop uit te gaan en te rommelen, soms achteraf nutteloze projecten op te starten of gewoon lekker van het weer van het seizoen te genieten.  We hebben in onze bijzondere vriendschap tot nu toe veel mooie dingen meegemaakt. Ik zou er een boek over kunnen schrijven. Daar is helaas geen ruimte voor, maar wel voor een paar korte hoofdstukjes en anekdotes.

 

“Op pad in de gedeukte Peugot 205”

 

Ik heb nog een levendige herinnering aan de Peugot 205. De stereo die erin zat had een enorme capaciteit met speakers in de hoedenplank, maar hij deed het niet. Als “Chrisnoodoplossing” lag een gettoblaster op de achterbank om toch met het oude bandje van “DJ Ouda’s mixes” op de achtergrond van A naar B te komen. Het leek soms wel een lijndienst tussen de Mobydick en de Bloemert. De Peugot bracht ons ook vaak naar: Eén of andere sporthal omgebouwd tot houseparty, De Fun, Heemsteedsebos, Noordwijk etc. Jij nam me mee als broekie! Super!

 

“Malle Mappenman”

 

Geen collega’s meer! ☹ Behalve dan op mijn vaste vrije dag, Dinsdag! Dan ging ik gezellig mee naar Haarlem in de leesmap bus. Het waren altijd korte dagen bij de Map. Als ik hielp waren we net iets sneller klaar en konden we nog effe naar het strand in Bloemendaal oid. De administratie was een boterhamzakje met geld waar ook een ijsje, blikje of broodje uit werd betaald, omdat er vorige week een fooi was gegeven. Het klopte altijd. In tijden van crisis kwam je na de leesmap soms ook nog weer eens bij Van Leeuwen werken. Gezellig! Vervolgens “Op pad in de gedeukte Peugot 205”

 

“Skiwaus”

 

Onze skivakantie was echt legendarisch! Vanaf de start in die Opel van Beer naar het Stadionplein in Amsterdam of was het Duivendrecht? Het was erg onduidelijk! Er was in ieder geval Café Ray Charles. ? Hier werd al een groot deel van het vakantiebudget genuttigd en een gokje gewaagd omdat de bus laat was. Dat past wel bij ons! De busreis was al een soort minivakantie op zichzelf, een soort levend cabaretfestival met allerlei bijzondere personages! Pff. Voor Luxemburg had ik al zo’n pijn in mijn buik van het lachen en dat is niet meer overgegaan tot ik thuis was… Headliners van de busreis: Ome Ruud Kaas, Eiggen Skiisch, Krentebol Henk, Hippy’s in het vierzitje beneden en tot slot Amersfoort en Leiden. De bus had zelfs een rookhok. Beeldmateriaal is helaas verloren gegaan. Gelukkig kan ik alle filmpjes bijna meepraten: Sneeuw, Sneeeeeeuw…. Ik zie Sneeuw! Daar gaat ie hoor… Daar zit ie hoor… Kijk hem zitten dan met zn kloenker… Deze moet effe goed worden vastgelegd hoorrrr… Kijkterisss eens wat een mooie bubbeltjes voor €8,00…

 

Deze is er nog wel:

https://www.youtube.com/watch?v=YKRLZ6M0BYk

 

“Projectmanager”

 

Geen rust in je reet! Er zijn altijd lopende projecten. De wil en drang om te gaan ondernemen is er vanaf in ieder geval! Je mag super trots zijn op wat je in deze korte periode als ondernemer al voor elkaar hebt gebokst! Gelukkig blijven er “de projecten”. Er zijn tal van projecten voorbij gekomen in de loop der tijd, maar eentje was voor mij het meest bijzonder.

 

De tuinverbouwing surprise act: Mijn hele tuin werd opgeknapt voor mijn 30e verjaardag. Ik had niets door… er was een heel legertje aan vrienden opgetrommeld. Zeer succesvol project! Ik was mega verrast, ontroerd en blij! Wat een prestatie en wat bijzonder dat je dit voor mij hebt gedaan.

 

Ik heb nog 100.000 mooie herinneringen uit onze vriendschap, een vriendschap die niet meer overgaat. We zien nu samen onze kinderen opgroeien en straks zitten we samen op een bankje als hangouderen waarschijnlijk.

 

Chris, je bent nu 2 keer de man die ik leerde kennen; in leeftijd, in gewicht en in de ervaring die je meedraagt. Je bent een super mooi echt mens! Nogmaals van harte met je 40ste op naar de volgende 50 jaar maat! Proost!